De ce ați face un astfel de curs?
Trainerul acestui curs este Diana Bathory.
La vârsta de 22 de ani coordona 1000 de persoane în cadrul unui ONG. A fost agent de vânzări door to door, a lucrat la radio, iar în prezent este președinte în cadrul organizației Centrul pentru Identitate și Promovare Culturală (CIP).
Diana a fost implicată în activități din domenii foarte variate, fapt ce a ajutat-o să cunoască foarte mulți oameni de la care a avut de învățat.
Pe scurt, a învățat de la oameni și redă oamenilor ceea ce a învățat de la ei. În cadrul unui grup, trainerul va detecta și se va raporta diferit la problemele fiecărei persoane.
Mărturia Dianei
”Sunt absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune în cadrul UBB, secția Arta Actorului.
Sunt trainer și am ținut workshop-uri de teatru încă din facultate. Susțin workshop-uri de teatru și dezvoltare personală prin teatru. Folosesc exerciții și ”jocuri” învățate de la profesorii mei, din alte workshop-uri și din studii personale. Astfel, am reușit să creez și exerciții noi pe baza experiențelor de lucru pe care le-am avut. Am înțeles încă din facultate că teatrul te ajută să–ți explorezi sinele, să te cunoști mai bine, să ai un anumit control și autocontrol în diverse situații din viață, fie că e vorba de viața privată sau de serviciu.”
Unei organizații inovative i se recomandă să dispună de resurse umane cu abilități creative, persoane care să se poată detașa ușor de metehnele impuse de societate sau de cele mai multe ori autoimpuse și să se adapteze la noile provocări.
În ultima perioadă, comunicarea a devenit ceva banal și din păcate, din ce în ce mai puține persoane îi acordă importanța cuvenită. Tot ceea ce înseamnă inovație, noutate, are la bază o comunicare eficientă. Componenta paraverbală și cea nonverbală au o pondere de 93% din mesajul recepționat (Albert Mehrabian, psiholog UCLA), componenta nonverbală reprezintă 55%, cea paraverbală reprezintă 38%, în timp ce comunicarea formată din cuvinte doar 7%. Această regulă nu trebuie înțeleasă gresit , în sensul că ceea ce spunem contează mai puțin. Regula insistă pe faptul că, pentru a fi corect înțeles, sentimentele, atitudinea, tonul vocii și limbajul corpului trebuie să fie în perfectă concordanță cu mesajul verbal.
Cunoscând acestea și mizând pe faptul că și organizația noastră încurajează procesele inovative și creative, am creat un curs care vine în întâmpinarea acestora. A fost gândit în așa fel încât, prin joc și prin anumite tehnici specifice artei actorului, participanții își vor îmbunătăți capacitatea de a comunica mai eficient, mai expresiv și mai coerent în diverse situații.
Arta actorului nu te învață cum să reacționezi la anumite situații, ci din contră, îți arată cum să fii autentic, empatic și expresiv. Te învață cum să înțelegi cu adevărat contextul în care se află cineva, reușind astfel să îți exprimi propriile convingeri în mod autentic.
În plus, exercițiile sunt gândite în așa fel încât să stimuleze spontaneitatea și creativitatea, tot ceea ce va fi învățat putând fi pus în practică. Majoritatea oamenilor au o parte creativă. Problema nu este lipsa creativității, ci anumite lacune în exprimarea acestor idei într-un mod convingător pentru ceilalți.
Datorită faptului că modalitățile de dezvoltare a acestor abilități au la bază atât activități ludice cât și momente de relaxare caracteristice acestui nou concept creat, cursul poate fi perceput ca o metodă eficientă și inedită de recompensare.
Primii înscriși vor beneficia de reduceri semnificative!
Echipa PicOil Info Consult
E-mail: cluj@pic-oil.ro
Tel: 0264-414 981